Çevre kirliliğinin çeşitli yönleri

Çevre kirliliği:
1. Çevresel unsurlara göre:
Atmosfer kirliliği, toprak kirliliği, su kirliliği.
2. Özelliğe göre:
Açık kirlilik, gizli kirlilik.
Üçüncüsü, insan faaliyetlerine göre:
Endüstriyel çevre kirliliği, kentsel çevre kirliliği, tarımsal çevre kirliliği.
Dördüncüsü, çevre kirliliğinin doğasına göre:
Kimyasal kirlilik, biyolojik kirlilik, fiziksel kirlilik (gürültü kirliliği, radyoaktif kirlilik, elektromanyetik kirliliği, vb.) Katı atık kirliliği, sıvı atık kirliliği ve enerji kirliliği.
Çevre Kirliliğinin Zararı:
1. İnsan sağlığının zararı: Atmosferik kirleticilerin insan vücuduna verdiği zarar, solunum sistemi hasarı, fizyolojik disfonksiyon, sindirim sistemi bozuklukları, anormal sinir sistemi, entelektüel azalmış, kanserojen ve sakatlık olarak ortaya çıkar.
İnsanlar felaketin dumanı öldürmenin dumanı diyorlar.Atmosferdeki kirleticilerin konsantrasyonu yüksek olduğunda, akut kirlilik zehirlenmesine neden olur veya durumu kötüleştirir ve hatta birkaç gün içinde binlerce insanı alır.
2. Bitki Zarar: Atmosferik kirleticiler, özellikle sülfür dioksit, florür ve bitkilere karşı diğer zararlar çok ciddidir.Kirleticilerin konsantrasyonu yüksek olduğunda, bitkilere akut zarar vererek bitkilerin yaprağının yüzeyindeki bitkilere neden olur veya yaprakları doğrudan solur.
Kirleticilerin konsantrasyonu yüksek olmadığında, bitkilere kronik zarar verilecek ve bu da bitki veriminin azalmasına ve kalitesine neden olacaktır.
3. Hava ve İklime Zarar: Havayı çok bulanık hale getirin, güneşi engelleyin ve yere ulaşan güneş radyasyonu miktarını azaltın.
Sülfürik asit yağmurları büyük ormanları ve ürünleri yok edebilir, kağıt, tekstil, deri ürünleri ve diğer korozyonu yok edebilir, bu da metalin geçirmez kaplamalarını bozabilir ve koruma etkisini azaltır.
Yasal temel: “Çin Halk Cumhuriyeti Kodu” Madde 1.235 Madde 1.235 Madde veya devlet veya yasal düzenlemeler tarafından öngörülen bir ajans veya yasal düzenlemeler, ihlalden aşağıdaki kayıpları ve maliyetleri telafi etmesini talep etme hakkına sahipse:
(1) ekolojik ortam, restorasyonun tamamlanması sırasında hizmet fonksiyonlarının kaybının neden olduğu zarardan zarar görür;
(2) ekolojik ortamın neden olduğu kayıplar kalıcı hasar;
(3) ekolojik çevresel hasarın araştırılması, değerlendirilmesi ve değerlendirilmesi;
(4) Kirlilik açık ve ekolojik çevrenin maliyetini onarmak;

You May Also Like

More From Author